Hoe je eenvoudig en duurzaam vlees kunt bestellen

Ben jij op zoek naar een duurzame manier om vlees te bestellen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog ga ik je vertellen hoe je eenvoudig en duurzaam vlees kunt bestellen. Vlees dat op een verantwoorde manier geproduceerd is en ook nog eens erg lekker is. Ik zal je alles vertellen over biologisch vlees, webshops waar je dit vlees kunt bestellen en hoe je ervoor kunt zorgen dat het vlees op een duurzame manier bij jou thuisbezorgd wordt. Lees verder en ontdek hoe jij een bewuste vleeseter kunt zijn.

Biologisch vlees

Als je op zoek bent naar duurzaam vlees, dan is biologisch vlees een goede keuze. Biologisch vlees is afkomstig van dieren die op een natuurlijke manier leven, en natuurlijk voedsel krijgen zonder toevoegingen van kunstmatige stoffen. Door te kiezen voor biologisch vlees draag jij bij aan het welzijn van de dieren en aan het behoud van het milieu. In Nederland zijn er verschillende keurmerken die aangeven of het vlees biologisch is, zoals het EKO Keurmerk. Deze keurmerken zijn te vinden op de verpakkingen van het vlees.

Webshops

Als je op zoek bent naar duurzaam vlees, dan zijn er verschillende webshops waar je dit kunt bestellen. Een van deze webshops is EkoMenu. Hier kun je gemakkelijk biologisch vlees bestellen van verschillende soorten dieren, zoals varkensvlees, rundvlees en kippenvlees. Het vlees wordt rechtstreeks vanuit de boerderij bij jou thuisbezorgd, waardoor je zeker weet dat het vlees vers is. Ook is er vaak de keuze om het vlees diepgevroren te ontvangen waardoor het minder snel bederft en je het op een later tijdstip kunt bereiden.

Duurzame bezorging

Wanneer je vlees bestelt wil je natuurlijk dat dit op een duurzame manier bij jou thuisbezorgd wordt. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden hiervoor. Zo worden er bijvoorbeeld elektrische auto’s gebruikt en wordt er samengewerkt met bezorgdiensten die gebruik maken van fietskoeriers. Dit reduceert de CO2- uitstoot behoorlijk. Het kan ook zijn dat het vlees per post wordt verzonden, in dat geval wordt er gebruik gemaakt van geïsoleerde verpakkingen met koelelementen (let op: Recycling van deze verpakkingen is niet altijd aanwezig.daarom kan het verstandiger zijn om diepgevroren vlees in een lokale winkel aan te schaffen.)

Bereiden van duurzaam vlees

Als je eenmaal je duurzame vlees gekocht hebt, is het belangrijk om dit op de goede manier te bereiden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor biologisch vlees is het al gezonder omdat er minder toevoegingen in zitten, te veel toevoegingen kunnen zorgen voor te veel zout of koolhydraten. Kies ook altijd voor duurzaam gekweekte kruiden om je vlees te bereiden is een andere manier om bewuster om te gaan met je voedsel. Het vlees heeft dan een puurdere smaak en je gaat meteen de verschillen proeven tussen verschillende soorten kruiden. Wil je nog duurzamer koken? Probeer dan op weekdagen een dag zonder vlees in te plannen, dat kan je smaakpapillen behoorlijk stimuleren.

Je hebt nu gelezen hoe je op een duurzame manier vlees kunt bestellen. Door te kiezen voor biologisch vlees en het op een duurzame manier te laten bezorgen, draag je bij aan het behoud van het milieu en verbeter je het dierenwelzijn. Daarnaast is duurzaam vlees ook erg lekker en gezond. Er zijn verschillende webshops waar je biologisch vlees kunt bestellen en ook op het gebied van duurzame bezorging is steeds meer mogelijk. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij The Meat Lovers.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *