Drie belangrijke aandachtspunten voor online marketing in de horeca

De horeca is zeker geen onbekende op het gebied van online marketing. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen tussen online marketing in de horeca en online marketing in andere sectoren. Met dat in gedachten, bespreek ik in dit artikel drie belangrijke verschillen waar je bewust van moet zijn bij het creëren van een online marketingstrategie voor een horecabedrijf.

1. Focus op visuals

In online marketing horeca draait alles om visuals, en dit moet ook tot uiting komen in jouw online aanwezigheid. Dit betekent dat jouw website visueel aantrekkelijk moet zijn en veel foto’s van hoge kwaliteit bevat van jouw producten of diensten. Zorg er ook voor dat alle foto’s die je gebruikt geoptimaliseerd zijn voor zowel desktop- als mobiele apparaten. Daarnaast kan video-inhoud een effectieve manier zijn om jouw aanbod onder de aandacht te brengen en potentiële klanten aan te spreken, dus overweeg te investeren in de productie van een aantal korte video’s of vlogs over jouw bedrijf.

2. Focus op lokale SEO-strategieën

Lokale SEO-strategieën zijn essentieel voor bedrijven in de horeca, omdat ze ervoor zorgen dat potentiële klanten in jouw omgeving je gemakkelijk online kunnen vinden. Dit betekent het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekwoorden, het opzetten van profielen op lokale directory, zoals Yelp of TripAdvisor, en het gebruik van geo-targeted advertenties op social media platforms, zoals Facebook en Instagram. Al deze tactieken zullen helpen de zichtbaarheid binnen jouw lokale markt te vergroten en meer klanten naar jouw bedrijf te trekken.

3. Gebruik door gebruikers gegenereerde inhoud

Door gebruikers gegenereerde inhoud is één van de krachtigste tools voor bedrijven in de horeca, omdat het hen in staat stelt hun producten of diensten te laten zien aan de hand van echte ervaringen van klanten, zonder dat ze elke keer dat ze iets nieuws willen promoten en hun eigen content vanaf nul hoeven te produceren. Moedig klanten aan om foto’s of beoordelingen te posten op social media-platforms met specifieke hashtags die betrekking hebben op jouw bedrijf, zodat je gemakkelijk kan volgen wat mensen online over jou zeggen en dit kunt delen met potentiële klanten.

De horeca is van nature competitief, dus een effectieve online marketingstrategie is essentieel als je onderscheid wil creëren van de massa en meer klanten naar jouw bedrijf wil trekken. Door te focussen op visuals, lokale SEO-tactieken te gebruiken en gebruik te maken van door gebruikers gegenereerde content, kun je een krachtige online aanwezigheid creëren die zal helpen de verkoop te stimuleren en naamsbekendheid op te bouwen voor de komende jaren. Met de juiste online marketing strategieën kun je de kans op succes in de horeca vergroten!


Bron: https://roxtar.nl/

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *