Deze foodtrends voor 2021 moet je proeven

Onze wereld heeft zo enorm veel prachtige gerechten te bieden. Van jaar tot jaar kan het verschillen welke van deze gerechten extra onder de aandacht worden gebracht. In deze blog lees je welk eten in het jaar 2021 populair is en je dus écht een keer geprobeerd moet hebben.

Birria taco’s

Birria is een Mexicaans stoofpotje van geitenvlees in een smaakvolle marinade van azijn, chilipepers en verschillende kruiden en specerijen. In tacovorm wordt het geserveerd in een bloem- of maistortilla en kan het geitenvlees eventueel vervangen zijn door rund- of lamsvlees. Door het lange sudderen wordt het vlees botermals en de combinatie met de kruidige marinade zorgt voor een feestje in je mond. Daarom is het ook niet gek dat dit gerecht zo enorm in populariteit aan het stijgen is en op steeds meer plekken te verkrijgen is.

Sando sandwiches

Deze foodtrend is over komen waaien uit Japan en bestaat uit twee sneden melkbrood met daartussen een heerlijke soort beleg. De bekende variant is de katsu sando: een gepaneerd en gefrituurd stuk kip of varkensvlees met een heerlijke lik tonkatsu saus (soort zoete barbecuesaus). Er bestaat echter ook de wagyu sando (het gepaneerde stuk vlees is dan een dan van een enorm duur maar smaakvol Wagyu-rund) en de tamago sando (belegd met gekookt ei of eiersalade. De sando sandwiches zijn te herkennen aan de karakteristieke vierkante vorm waarin de sandwich is gesneden.

Gefrituurde kip

Hoewel gefrituurde kip op zichzelf niks nieuws is, maar er zijn tegenwoordig steeds meer ambachtelijke, speciale varianten op deze gouden klassieker. Zo zijn de pittige soorten Nashville en Korean fried chicken op steeds meer plekken in Nederland te vinden. Maar niet alleen de wings, drumsticks en tenders op zichzelf zijn populair, ook de fried chicken sandwich staat bij steeds meer restaurants op het menu. 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *