Deze drankjes zijn heerlijk om te drinken bij tapas

Tapas eten is op zichzelf al hartstikke lekker, leuk en gezellig. Je geniet van allerlei kleine gerechtjes die je eventueel met je tafelgasten kan delen. Maar je kan de avond nóg gezelliger maken door de lekkere hapjes te combineren met heerlijke drankjes. In deze blog lees je welke drankjes je het best kan drinken tijdens een tapasavondje. 

Sangria

Tapas komt uit Spanje en daar hoort natuurlijk dus ook een Spaans drankje bij en daar is sangria waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van. Er bestaan twee soorten sangria: rode en witte. De rode variant wordt gemaakt van rode wijn en de witte van (mousserende) witte wijn. Eventueel wordt de wijn wat zoeter gemaakt door middel van suiker, honing of vruchtensap. Ook wordt er vaak vers fruit zoals sinaasappel, perzik, ananas, citroen of grapefruit toegevoegd. Eventueel kan de drank minder sterk of juist sterker gemaakt worden door respectievelijk (bruisend) water of sterke drank zoals brandewijn toe te voegen.

Spaans biertje

Een heerlijk koud Spaans biertje is natuurlijk een geweldige combinatie met tapas. De bekendste Spaanse biermerken zijn San Miguel, Mahou en Estrella Damm. Dit zijn alle 3 lichte biertjes die lekker dorstlessend zijn en niet te intensief van smaak. Hierdoor zullen ze niet te veel afdoen aan de heerlijk smaken van de heerlijke tapas. Perfecte combinatie dus!

Spaanse wijn

Bij Spaanse tapas kan Spaanse wijn natuurlijk niet ontbreken. In tegenstelling tot bier kan wijn de smaak van een gerecht juist versterken, mits goed gecombineerd. Een witte wijn is bijvoorbeeld over het algemeen wat zuurder en past daarom goed bij zuurdere tapa zoals olijven. Daarnaast is witte wijn erg geschikt om te drinken bij een visgerecht. Bij rood vlees is de vuistregel dan weer dan een rode wijn er goed bij smaakt. Voor kaas is er ook een vuistregel: kies een wijn uit de regio waar de kaas vandaan komt. 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *